Elkészítés: A rizst futtasd meg egy kevés olívaolajon, majd öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, és főzd meg.
A csíkokra vágott csirkemellet forgasd bele a szójaszószokba, a halszószba és az étkezési keményítőbe, tedd félre, amíg a többi hozzávalót elkészíted.
A felhevített olívaolajban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a chilit, a gyömbért és a fokhagymát, mérsékelt tűzön pirítsd fél percig. Add hozzá a csirkemellet, és süsd szép barnára, ez úgy 2-3 perc lehet, nem kell teljesen megsütnöd, mert még a zöldségekkel is sül. Állandóan kevergesd/forgasd. A vége felé szórd bele a cukrot, hadd karamelizálódjon.
Beleöntheted a cukkinit, a szárzellert és a káposztát, forgatva süsd tovább még 2-3 percig, de ne süsd túl a zöldségeket, hadd maradjanak egy picit ropogósak, úgy a finom.
A végére add hozzá az elődinsztelt ceruzababot, forgasd át még egy párszor, és így melegében kanalazd rá a rizsre, szórd meg frissen vágott petrezselyemzölddel, és tálald.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre