Elkészítés: Az 1. réteghez 2 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk. Közben 1,5 dl vízben 2 dkg zselatint felmelegítünk forráspontig, majd a tojássárgájához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük, majd vékonyan kivajazott tepsibe öntjük. Hűtőbe tesszük.
A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első réteg, csak a tojássárgájához 1,5 dkg kakaóport keverünk. Mire elkészülünk vele, ráönthetjük az előző rétegre.
A 3. réteghez 5 dl tejfölt 5 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral simára keverünk. Közben 1,5 dl vízben 2 dkg zselatint felmelegítünk, majd összekeverjük a tejföllel, és az előző rétegekre öntjük.
A 4. réteghez 2,5 dl szörpöt (málnaszörppel a legjobb) 1,5 dl vízzel elkeverünk, felmelegítünk benne 2 dkg zselatint, és ráöntjük az előző rétegekre.
Az utolsó réteget kicsit később rakjuk rá, mert a tejfölös réteg nehezebben szilárdul meg. Megvárjuk, míg a teteje is megszirárdul, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre