Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldségleves húsgombóccal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 szál répa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 3 db krumpli (kisebb)
  • 1 szál szárzeller
  • olívaolaj
  • 2 liter húsleves alaplép
  • bors
  • A húsgombóchoz:
  • 30 dkg darált hús
  • 2 ek rizs
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A répát, a petrezselyemgyökeret és a krumplit megtisztítjuk, a szárzellert megmossuk. A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk karikára, vagy kisebb kockára.
  2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit megpirítjuk rajta, majd felöntjük az alaplével. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk még a levest és közepes lángon elkezdjük főzni.
  3. A húsgombóchoz a darált húst összegyúrjuk a rizzsel, a tojással, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Ha túl lágynak érezzük, akkor hozzákeverünk egy kis zsemlemorzsát. 
  4. Ha a leves felforrt beletesszük a gombócokat és fedő nélkül 30 percig főzzük még.

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

12 LAKTATÓ LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss