Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldséges kuszkusz

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. A kicsumázott piros és sárga paprikát csíkokra metéljük, a cukkinit felkockázzuk. A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk, a lecsepegtetett articsókaszíveket félbe- vagy negyedekre vágjuk.
  2. Az alaplét felforraljuk. A nagy serpenyőben felhevített olajon aranysárgára pároljuk a hagymát, és a fokhagymával együtt tovább pároljuk egy rövid ideig. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a kétféle fűszerpaprikát és a sáfrányt, valamint a paprikacsíkokat és a kuszkuszt. Felöntjük 7 dl forró alaplével, beleforgatjuk a zöldbabot és a cukkinit, majd megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Ezután lassú tűzön főzzük kb. 10 percig, amíg a kuszkusz a folyadékot szinte teljesen felszívja.
  3. A zöldséges kuszkuszt összemelegítjük az articsókaszívvel és a zöldborsóval. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük és adunk hozzá még egy kis alaplevet. Végül beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet.
  4. Önmagában is mennyei, de sült húsok mellé köretként is kiváló.

15 EXTRA KÖRET HÚSOK MELLÉ, HA UNOD A RIZST ÉS A KRUMPLIPÜRÉT! >>> 

KÖNNYŰ ÉS EGÉSZSÉGES VACSORÁK: 10 KÍMÉLŐ RECEPT A DIÉTA JEGYÉBEN >>> 

MÉG TÖBB RECEPT KUSZKUSSZAL >>> 

Tehetsz az ételbe brokkolit is. Lehetőleg vastag húsú, pl. kaliforniai paprikát használj. Zöldbab helyett cukorborsóval is finom. A valódi sáfrányt kiválthatod sáfrányos szeklicével.

Ezek is érdekelhetnek

Friss