Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldséges fasírt

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az egyszerű zöldséges fasírt elkészítéséhez a vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd félretesszük.
  2. A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és lehűtjük.
  3. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  4. Egy tálba tesszük a húst és hozzáadjuk a pirított és kihűlt hagymát, a zöldborsót és a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
  5. Rászórunk 2 ek zsemlemorzsát, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd jól összegyúrjuk.
  6. A masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd meghempergetjük zsemlemorzsában.
  7. Végül a zöldséges fasírtot forró olajban kisütjük. 

Ezek is érdekelhetnek