Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldbabfőzelék

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, a végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Beletesszük egy lábasba és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldbabot és megsózzuk.
  2. A rántáshoz a vöröshagymát kockára vágjuk és egy serpenyőben felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk annyi liszttel, amennyit a zsiradék felvesz, és megpirítjuk. Megszórjuk borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, beletesszük a pirospaprikát és elkeverjük.
  3. Amikor a zöldbab megfőtt, hozzáöntjük a rántást, és pár perc alatt készre főzzük. 2 púpos evőkanál tejfölt keverünk bele és összeforraljuk. 

ZÖLDBABFŐZELÉK, ZÖLDBABLEVES ÉS RAKOTTAS - 13 ZSENIÁLIS RECEPT A NYÁRRA >>>

9 KÖNNYŰ FŐZELÉK, AMI IGAZÁN JÓLESIK TAVASSZAL! >>>

A KLASSZIKUS NYÁRI EBÉD: ZSENGE ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL NÉMETH ÁDÁMTÓL >>> 

Megjegyzés

Feltétnek több mindent lehet kínálni, fasírtot, pörköltet, mi általában sült szalonnával ízesítjük a főzelékeket.  - szeva3

Ezek is érdekelhetnek

Friss