A túrót áttörjük, és a vajjal, a cukorpótlóval, a vanília kikapart belsejével és a citromlével egy nagy keverőtálba tesszük, és addig keverjük, amíg egységes masszát kapunk.
A tojásokat gépi habverővel habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A zabpelyhet a zabpehelyliszttel, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, és fokozatosan a túrós részhez adjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citrom levével, és egy kevés folyadékkal felöntve lassú tűzön főzzük. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, és még forrón a felszeletelt süteményre csorgatjuk.
Az eritrit és a nyírfacukor fogyasztásához folyamatosan és fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet, mert puffadást és hasmenést okozhat. Kismamák és 3 év alattiak körültekintően fogyasszák. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!