Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű vasutas szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vasutas szelet elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal, vagy a margarinnal tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva.
  2. Elfelezzük a tésztát, és a felébe belekeverjük a kakaóport.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe kanalanként beleszaggatjuk a kétféle tésztát felváltva, így olyan lesz, mint egy sakktábla. Ezután 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  4. A mesgült piskótár megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a tojásfehérjéből és cukorból, pár csepp citromlével vert kemény habot, és 150 fokra mérsékelve a hőmérsékletet már csak szárítjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss