Az alapanyagokból készítsük el a tésztát, jól gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki vékonyra, és kenjük meg besamelmártással. Hagyjuk száradni 10-15 percig, majd tekerjük fel és vágjuk 4 darabra.
Mindegyiket nyújtsuk ki vékonyra, majd fedjünk be a túrós töltelékkel.
A töltelékhez a túrót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és az étkezési keményítőt fokozatosan keverjük össze a tejjel. A palacsintatöltelék sűrűségű masszát 8 órán át pihentessük, hogy az összetevők jól összeérjenek. A legjobb, ha még előző nap elkészítjük a tölteléket. Mazsolával is dúsíthatjuk a túrós masszát, de ezt csak a már pihentetett töltelékhez adjuk hozzá.
A feltekert réteseket sütés előtt kenjünk meg tojással. Süssük 25 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre