Egyszerű túrós pogácsa (Marcsa pogácsa)

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az hozzávalókat két egész tojással, és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
  2. Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Vékonyan megvajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével végigkenjük a pogácsákat. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

Megjegyzés

Ez az ősrégi recept, még a nagymamámtól maradt meg. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss