Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes vendégváró: villámgyors töltött pizzagolyócskák

Visszautasíthatatlan ajánlat: egyetlen gombócban egyszerre két finomság: sajt és szalámi!

Nem is tudom hol kezdjem.

Régen mindig magam készíttettem a pizzatésztát és mélységesen elítéltem mindenkit aki konyhakészen vette. Merthát, valljuk be, egy pizzatészta begyúrása nem túl bonyolult és megerőltető dolog.

De valahogy, egy gyerekkel az élet mégis megerőltető lesz, legalábbis ami az időt illeti. Folyton keresem az üres öt perceket, hogy hol tudnék valamin spórolni, mert egy kapkodás az életünk.

No, a konyhakész pizzatészta pont egy ilyen öt perc. És - nagyon finom is, ráadásul az én tésztámat nem is tudom olyan nagyon vékonyra kinyújtani.

Szóval ciki nem ciki, én ma már a feltekert, hűtőtt pizzatészta nagy rajongója vagyok, főleg mióta kísérletezni kezdtem és más formában is kipróbálom. Ilyen ez a mostani golyócska is. Egyszerűen csodálatos! :) Először arra gondoltam, megkenem paradicsomszósszal, de aztán hagytam a csudába - és nem is kellett a végerdeményhez. 

Zárójelben megjegyezném, ha egyszer, netán, gourmet éttermet nyitnék, ígérem, én fogom gyúrni a pizzatésztát! :)


Hozzávalók (kb. 25 darabhoz):

A boltból:

1 csomag konyhakész pizzatészta
200 g szeletelt paprikás szalámi
100 g trapista sajt

 A kamrából:

olaj a formához
bors

 1. Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk fel kb. 5 x 7 cm-es téglalapokra.
Helyezzünk azokra 1-1 szelet szalámit, daraboljuk rá a sajtot, majd fedjük be a megmaradt szalámiszeletekkel. Hajtsuk a töltelékre a tésztaszéleket, és gyors mozdulatokkal formázzunk mindből golyót.

2. Rendezzük el a töltött pizzagolyókat egy kiolajozott, kerek tortaformában, hintsük meg egy kevés borssal, és süssük aranyszínűre a 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt.

A recept a Fanny konyha 2015/10. számában jelent meg!


 

Ezek is érdekelhetnek