Először a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd összekeverjük. Ezután hozzátesszük a vizet, a citromlevet és az olajat. Az egészet jól összekeverjük, és kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbenmegsütjük.( Ez kb. 40 perc, ha egészbe sütjük a piskótát és ha két részletben, akkor kb. 2x25 perc)
Felforraljuk a tejszínt, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük a feldarabolt csokoládét, egy csepp vaníliakivonatot, és a vajat, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy felolvadjon a csokoládé. (Ha édesebb csokoládékrémet szeretnénk, akkor tehetünk hozzá egy kis nádcukrot is). Hagyjuk kihűlni a keveréket, majd minimum 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól kihűlt a krém, habverővel kihabosítjuk. A krém picit kevesebb, mint a felét a két piskótalap közé kenjük, majd a többit eloszlatjuk a tetején és az oldalán, majd ízlés szerint díszítjük.
A piskótát általában egyben szokták megsütni és utána szelik. Én biztosra szerettem volna menni, hogy véletlenül se törjön el vágásnál a piskóta, ezért inkább két részletben sütöttem meg ezt a mennyiséget - így a tortám az alján és a tetején is sima felületű lett. Ebben az esetben kétszer kell kikeverni a fele mennyiséget - amikor a nedves és száraz alapanyagokat összekevered, utána viszonylag gyorsan kell betenni a sütőbe. Így biztosan szépen feljön a tésztád.
A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. :) Én felforraltam egy kis tejszínt, beleolvasztottam egy kis csokoládét. Majd behűtöttem és hidegen felvertem kemény habbá. A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltöttem és ezzel díszítettem és némi mandulaforgáccsal. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!