hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű teljes kiőrlésű kenyér

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót. 8-10 percre a sütőbe tesszük, amit a legalacsonyabb fokozatra kapcsolunk. Egy másik tálban összekeverjük  az élesztőt a víz felével, és hagyjuk feloldódni.
  2. A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, beleöntjük  az élesztőt, majd a maradék vízzel, a mézzel, az olajjal és a búzacsírával sima tésztává dolgozzuk. Egy belisztezett deszkára tesszük, és ismét átgyúrjuk. Cipót készítünk belőle, és egy 23x13 cm-es nagyságú, kikent formába tesszük.
  3. Letakarjuk egy tiszta törlőkendővel, és hagyjuk kelni, amíg a tészta kb. 1 cm-nyire ki nem magasodik a formából. Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig sütjük.
  4. Egy kötőtű segítségével meggyőződünk arról, rendesen átsült-e. Ha kell, néhány percre visszatesszük a sütőbe. Ha kész, sütőrácsra borítjuk.

Megjegyzés

A kenyeret 450 g finom- és 150 g teljes kiőrlésű lisztből is elkészíthetjük. A búzacsírát a bioboltokban szerezhetjük be. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss