hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű tejszínes túrótorta

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortaalaphoz:
  • 15 dkg babapiskóta
  • 10 dkg lágy vaj
  • A töltelékhez:
  • 3-4 lap zselatin
  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl citromlé
  • 5 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • málna vagy erdei gyümölcs
  • 1 csomag gyümölcskocsonya

Elkészítés

Elkészítés: A babapiskótát morzsásra törjük, és összedolgozzuk a lágy vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kanálháttal belenyomkodjuk a vajas piskótamasszát.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával összetörjük, összedolgozzuk a porcukorral és a citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, kis láboskában felolvasztjuk, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínbe, ezt pedig a túrókrémbe. A formába simítjuk, és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

Az erdei gyümölcsöt, málnát vagy bármilyen gyümölcsöt ízlésesen a torta tetejére tesszük, és ráöntjük a csomagolásonleírtak szerint elkészített gyümölcskocsonyát, majd hűtőbe tesszük, hogy szilárduljon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss