Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű tejszínes csokoládétorta

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 2 dl víz
  • 24 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek kakaópor
  • 3/4 fiola rumaroma
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • A lapok lekenéséhez:
  • 1/4 fiola rumaroma
  • 3 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • színes dekorcukor

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, és kanalanként hozzákeverjük a kakaós keveréket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd egy fakanállal lazán a masszába forgatjuk.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, és egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában külön-külön 150 fokra előmelegített sütőben 3 lapot sütünk belőle. A megsült, kihűlt lapokat megkenjük rumaromával elkevert tejjel.
  3. A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, és lassú tűznél kevergetve sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A pudingot a kakaóporral és a rumaromával felhabosítjuk. A tejszínt felverjük, és fokozatosan a pudinghoz keverjük. Végül hozzáadjuk a habfixálót.
  4. A lapokat, a torta oldalát és a tetejét megtöltjük a krémmel. Felverjük a tejszínt, habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük vele a tortát, végül megszórjuk dekorcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss