Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű tejfölös krumplifőzelék

35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk, és beletesszük a majorannát.
  2. Amíg a krumpli fő (kb. 15 perc), elkészítjük a habarást. Ehhez a tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentesen.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a tűzről levett krumplihoz adjuk.
  4. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk. Feltétként bármilyen pörköltet készíthetünk mellé.

Megjegyzés

Ha a habaráshoz laktózmentes tejfölt használunk, akkor a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Ha nem szeretnénk lisztes habarást tenni a főzelékünkbe, vegyünk ki pár szem burgonyát, pürésítsük, és sűrítsük ezzel a főzeléket. Gluténérzékenyek is így készítsék el. Ha gyermekünk elérte az egy éves kort, már ehet tejfölt, így az egész családnak megfőzhetjük a főzeléket. - katakonyhaja

Ezek is érdekelhetnek

Friss