Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű shakshuka fetával

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 80 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk pirospaprika
  • ½ tk rómaikömény
  • frissen őrölt bors
  • kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1-2 ág korianderzöld
  • 5 dkg feta sajt a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Kissé megpirítjuk benne a megtisztított fokhagymát Hozzáadjuk a megmosott, kimagozott és falatnyi darabokra vágott paprikát. Pirítjuk így is néhány percig. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, majd kissé összetörjük a darabkákat. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát és a durvára tört rómaiköményt. Kis lángon 15 percig főzzük. Megsózzuk és borsozzuk, és meghintjük 1 csipet cukorral.
  2. Egyenként felütjük a tojásokat, és óvatosan a paradicsomos keverékre csúsztatjuk. Lefedjük, és kis lángon további 5-7 percig pároljuk, amíg a tojásfehérje megszilárdul.
  3. A megmosott koriandert durvára aprítjuk. Rámorzsoljuk a shakshukára a fetát, rászórjuk a koriandert, és azonnal tálaljuk. Friss péksütemény illik hozzá.

ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB SHAKSHUKA, A KÖZEL-KELETI LECSÓ - VIDEÓRECEPT! 

NEM CSAK MAGYAROSAN JÓ! 5 VERHETETLEN LECSÓRECEPT A NAGYVILÁGBÓL 

5 EGYSZERŰ ÉS GYORS RECEPT KONZERV PARADICSOMMAL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss