A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle gyúrni. Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk, majd egy kis csillagformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon, hőlégkeveréssel, kb. 12 perc alatt megsütjük.
Ez egy nagyon egyszerű sajtos recept, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!