hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű rukkolás quiche

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 7 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 csapott kávéskanál só
  • A töltelékhez:
  • 3 paradicsom
  • 1 nagy marék rukkola
  • 3 tojás
  • 1 nagy pohár görögjoghurt vagy tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • kevés reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összemorzsolom a hideg vajjal (én nagylyukú reszelőn szoktam belereszelni), hozzádom a sót, majd a tejetés az ecetet, jól összedolgozom.

A tésztát kinyújtom, majd kivajazott piteformába igazítom. Villával megszurkálom, majd kb. 10 percig 180 fokon elősütöm, amíg kicsit megbarnul.

Közben elkészítem a tölteléket. A paradicsomot felkarikázom, a rukkolát megmosom. Összekeverem a joghurtot a tojással, ízesítem, hozzáadom a lisztet. Kis reszelt sajttal gazdagítom.

Az elősütött tésztát beborítom a paradicsomkarikákkal, eligazítom rajta a rukkolát, majd ráöntöm a tojásos keveréket.

Visszateszem a sütőbe, és pirulásig sütöm, körülbelül 20 percig.

Megjegyzés

Sokszor elkészítettem már ezt a gyors, mutatós finomságot. Friss salátával szoktam tálalni. Ez a variáció kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos quiche receptek. - dinaaa6

Ezek is érdekelhetnek

Friss