Elkészítés: A zöldségeket kis kockákra, a hagymákat finomra aprítottam, a paradicsomot a tetején keresztbe behasítottam.
A zöldségeket a vöröshagymával forró olajban magas hőfokon pár percig pirítottam, majd benne a fokhagymát is rövid ideig. Meghintettem a liszttel, elkevertem, őrölt pirospaprikával szórtam meg, felengedtem kb. 1,2 l vízzel. Azonnal sóztam, hogy a letapadt liszt feloldódjék, borsoztam, paradicsomot, zöldpaprikát, majoránnát, ételízesítőt tettem hozzá.
Amikor forrt a leves, a megmosott rizst hozzákevertem, lassú forrással főztem kb. 15-20 percig.
A végén friss zölddel meghintettem, majd tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre