Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű rizsfelfújt

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst, a 3 dl vízzel egy edénybe rakjuk, majd folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a víz elfő. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és puhára  főzzük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukor felét, és a citromhéjat, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, és a kihűlt rizshez kavarjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük és szintén a rizshez keverjük.
  4. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát,  majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

RIZSKOCH ÉS RIZSFELFÚJT: 13 IMÁDNIVALÓ RECEPT! >>> 

DESSZERT ÉS FŐFOGÁS EGYBEN: KLASSZIKUS RIZSKOCH BARACKLEKVÁRRAL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss