Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta muffin

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
14 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A répatorta muffin elkészítéséhez a tojásokat felverjük, a mazsolát és a diót finomra vágjuk.
  2. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáforgatjuk a meghámozott és lereszelt répát. Hozzászitáljuk a lisztet, a fahéjat és a sütőport, majd elvegyítjük.
  3. A vajas-lisztes alaphoz keverjük a tojást, a mazsolát és a diót. A tésztamasszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben szétosztjuk, majd aranysárgára sütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.

Nézd meg videón is, hogyan készül a répatorta muffin:

Megjegyzés

A muffinformákat ne töltsd meg teljesen! Elég, ha csak a háromnegyedéig ér a tészta, ugyanis sütés közben a duplájára növekszik a desszert. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss