A lenmaglisztet beáztatjuk vízbe áztatjuk,kb. 10 percre. Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel, és 1 csésze kókuszreszelékkel. Egy másik tálban, turmixgép segítségével krémesre keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és a lenmagos masszát, és tovább keverjük pár percig, majd hozzáöntjük a lisztes keveréket is, és az egészet egy lágy tésztává gyúrjuk.
A másik csésze kókuszreszeléket egy tányérra tesszük, majd a tésztából kézzel vagy kanállal kis darabokat szaggatunk, és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. A kókuszos süteményeket egy sütőpapíros tepsire helyezzük, kicsit lelapítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük őket (kb. 15-20 perc).
Nem tudom ki, hogy van vele, én imádom a kókuszt minden formában. Ez egy nagyon régi recept, eredetileg tojással készült, de én kiváltottam benne a tojást lenmagliszttel. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!