Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb rakott krumpli háromféle sajttal

Ki ne szeretné a rakott krumplit? Sokak nagy kedvence, és nemcsak azért, mert finom, hanem azért is, mert egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható. Ez a háromsajtos változat biztosan a kedvenced lesz. Akár kolbásszal is megspékelheted, ha nem tudsz lemondani a húsról.

Hozzávalók:

2 ek vaj
1 fej vöröshagyma
3 bögre tej
10 dkg liszt
15 dkg sült bacon
20 dkg Frico Mimolette sajt 
20 dkg Frico Chevrette kecskesajt 
2 ek olaj
50 dkg krumpli
2,5 szelet Frico Gouda sajt 
2,5 szelet Frico Mimolette sajt 

Elkészítés: 

A vajat egy lábasban felforrósítjuk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A lisztet kikeverjük a tejjel, habarást készítünk belőle. Ha túl sűrű, akkor tejjel hígítjuk. A habarást beleöntjük a lábasba, majd hozzáadjuk a kockára vágott bacont. 20 dkg sajtot felkockázunk ezt is hozzáadjuk a szószhoz, és addig főzzük kevergetve, amíg a sajt elolvad. 

A megpucolt és felkarikázott krumplit egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a szósz egy részét, majd rátesszük a gouda sajtszeleteket. Újabb réteg krumplit teszünk rá, amit leöntünk a szósszal és kirakjuk a Mimolette szeletekkel. Az utolsó réteg krumplit leöntjük a maradék szósszal, és megszórjuk reszelt sajttal. Fólia alatt 190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 15 perc alatt készre pirítjuk.

SÜLT CSIRKÉS PIZZAIOLA: SZUPER EGYTÁLÉTEL, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

SAJTOS KRUMPLILEVES, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD, PEDIG KELLENE! >>> 

SAJTKRÉMES GÖNGYÖLT CSIRKEMELL, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss