Elkészítés: A csirkemellet vékony, 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk, sózuk, borsozzuk.
Egy 22 cm átmérőjű sütőformát baconszeletekkel kibélelünk úgy, hogy lógjon túl az edényen. A húst a lisztben és a tojásban megforgatjuk, és lerakunk egy sort a kibélelt formába. A sajtokat
összekeverjük. Egy sor bacon és sajt következik. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart: hús,
piros paprika karikázva, bacon, sajt, hús, zöld paprika, bacon, sajt... a tetejére hús kerüljön. Ekkor meglocsoljuk a tejföllel, ráhajtjuk a lelógó szalonnát.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 1 órát, az első 40 percben takarjuk le alufóliával. Ha kész, kihűtjük, 1 éjszakát pihentetjük hűtőben, másnap kiborítjuk és felszeleteljük. Hidegen és melegen is jó, köretként majonézes burgonyasalátát adunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre