A puncskocka elkészítéséhez a cukrot, a lekvárt, a rumaromát, a vizet és a mazsolát (ha szeretjük) összefőzzük. Ha elolvadt a cukor és a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről.
A babapiskótát összetörjük, vagy lereszeljük úgy, hogy legyenek benne nagyobb darabok is. Hozzákeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a megfőzött anyagokat, és jól összedolgozzuk.
Folpakkal bélelt formába tesszük (kb.15 x 25 cm). 1-2 óráig hűtjük, majd kockákra vágjuk. Én kisebb kockákra vágtam, így több lett és könnyebb megenni, mint egy nagy kockát.
Ha csak a tetejét borítjuk be puncsmázzal, elég 1 tasak, de ha az oldalait is, akkor 2 csomagra lesz szükség. A mázat elkészítjük a csomgoláson található utasítás szerint, és bevonjuk vele a süteményt.
2-3 kocka csokit kis pohárkában a mikróban felmelegítünk, majd a cukormázra csurgatjuk díszítésnek. Ezután visszatesszük a mázas kockákat a hűtőbe. Az igazi 1 nap múlva lesz, amikor a cukormáz is teljesen megkeményedett rajta és ropogós lesz.