Egyszerű pizzás csiga Dorina konyhájából

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 3 ek. étolaj
  • 3 kávéskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 3,5-4 dl langyos víz
  • cukor ízlés szerint
  • Pizzaszószhoz:
  • 3 ek. ketchup
  • 3 ek. paradicsomlé
  • bors
  • fokhagymapor
  • oregánó
  • bazsalikom
  • Töltelékhez:
  • 15 dkg szalonna
  • 25 dkg füstölt párizsi
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg sajt

Elkészítés

A sóval elkevert liszthez hozzákeverjük a langyos vízben felfuttatott élesztőt. A tésztát jól kidolgozzuk, 20 percig kelesztjük. Ha lágy lenne, lisztet rakhatunk hozzá.

Ha megvagyunk, fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. A pizzaszósz alapanyagait összekeverjük, és a tésztára kenjük.

A szalonnát, a hagymát apró kockákra vágjuk. A párizsit és a füstölt sajtot lereszeljük, és az összetevőket rászórjuk a szószra. Szorosan feltekerjük.

Egy rúdból 20 db csigát tudunk kiszelni, 2 cm vastagra kb.

Egy tepsit zsírpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. A csigákat ráhelyezzük, reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, finom. Bármilyen töltelékkel variálható, de nekünk a szalonnás, hagymás, füstölt sajtos variáció jött be.

Túlzásokba nem szabad esni a pizzaszósszal és a szalonnával kapcsolatban, mert könnyen elázhat a tésztánk. - chef8107

Ezek is érdekelhetnek

Friss