A tejet, és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl langyos tejjel. Letakarjuk, és addig várunk, amíg felfut.
Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk és ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfutott élesztőt, a maradék tejet, és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet apránként adagoljuk, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszük és kb. fél óra hosszat langyos helyen hagyjuk kelni.
Ezután egy tálcát beolajozunk, olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb tesszük le őket egymástól a tálcára. Konyharuhával letakarjuk, majd így hagyjuk kelni 30 percig. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták, akkor el lehet kezdeni a sütést.
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, felmelegítjük 160 fokra (ne legyen nagyon forró, füstölgő), majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalukat kb. 1-2 perc alatt szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat is felszívja.
Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.