Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarack sütemény

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
14 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, sima tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órán át pihentetjük hűtőben.
  2. A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
  3. A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.
  4. A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel összeragasztjuk a félgömböket. A vérnarancs aromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük a baracksüti felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket. 1-1 marcipánlevéllel díszítjük.

RIZSKOCH BARACKLEKVÁRRAL>>> 

BARACKLEKVÁROS LINZER>>> 

BARACKOS MORZSÁS SÜTEMÉNY>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss