Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű oreo torta

70 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

  2. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.

  3. A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

  4. Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, három lapra vágjuk.

  5. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét különtesszük. 7-8 db oreo kekszet apróra vágunk, majd a 2/3 rész habhoz hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal, óvatosan összedolgozzuk.

  6. Az első lapot tányérra helyezzük, majd az oreós krém felét rákenjük. Erre rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet és végül a fedő lapot.

  7. A tortát a különvett, keksz nélküli tejszínhab egy részével körbekenjük.

  8. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a torta tetejére csurgatjuk. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét. A megmaradt oreo kekszet félbe törjük és ezekkel tovább díszítjük a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss