Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes szelet

MME MME
5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 45 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál rum
  • 10 dkg sárgabarackíz
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

  1. A mézes krémes elkészítéséhez elsőként a cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverjük, gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet.
  2. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és sütőlemezen, középmeleg sütőben körülbelül 10-15 perc alatt kisütjük.
  3. A krémhez a búzadarából a vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, és hagyjuk kihűlni. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, a rummal ízesítjük (a rum elhagyható), majd hozzátesszük a búzadarás pépet, és jól kikeverjük.
  4. A kihűlt tésztalapokat a következőképpen töltjük meg: az első és a harmadik lapra krémet, a másodikra barackízt kenünk. A tészta tetejét az étolajjal hígított, olvasztott csokoládéval vonjuk be.
  5. A néhány órát pihentetett és lehűtött süteményt tetszés szerinti nagyságú szeletekre vághatjuk fel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek