Egy gyúródeszkán keverjük össze az átszitált lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojást, a két tojássárgáját és az olvasztott vajat.
A deszkát lisztezzük be, majd az összekevert hozzávalókat dolgozzuk ki sima tésztává. A tésztát takarjuk be egy tiszta törlőkendővel (esetleg borítsuk be egy nejlon zacskóval), majd fél órára tegyük hűvös helyre.
A megpihentetett tésztát nyújtsuk ki és nyomkodjuk egy közepes méretű kerek sütőformába.
A vajat és a mézet lassú tűzön olvasszuk fel. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgájákat, a tejszínt, a rumot, az apróra vágott diót és alaposan keverjük össze. A keveréket öntsük a tészta tetejére, majd 160°C fokra előmelegített sütőben süssük meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre