Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű medvehagyma-krémleves (lm, gm)

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A medvehagyma-krémleves elkészítéséhez a burgonyát alaposan megmossuk, kockákra vágjuk és megfőzzük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fehérrépát megtisztítjuk, lereszeljük és mind a kettőt olajon megpirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a főtt krumplit és egy kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt néhány perc alatt összeforraljuk.
  4. A medvehagymaleveleket és a petrezselymet szintén apróra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez, majd összepároljuk.
  5. A levest végül botmixerrel pürésítjük. A főzőtejszínnel beállítjuk a kívánt sűrűsséget, krémességet. Reszelt sajttal forrón tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a medvehagyma-krémleves:

Megjegyzés

Laktóz- és gluténérzékenyek is fogyaszthatják ezt a finom medvehagyma-krémlevest. - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek