Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű mákos nudli

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 db krumpli
  • liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 db tojás
  • A szóráshoz:
  • 2-3 ek olaj
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 10 dkg mák (darált)

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és egy krumplinyomón átnyomjuk, majd lehűtjük. Megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást. Összegyúrjuk, és amennyiben szükséges, apránként adagolunk hozzá még lisztet (egy jól nyújtható tésztát kapunk, amely már nem ragad a kezünkhöz).
  2. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra végjuk. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra vágjuk, majd a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.
  3. A nudlikat forrásban lévő vízbe tesszük, megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, többször megkeverjük, és pár perc alatt készre főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
  4. Egy edényben olajat hevítünk, beletesszük a nudlikat, egy kicsit megsózzuk, majd összeforgatjuk. Megszórjuk az előzetesen porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal összekevert darált mákkal, majd egy fakanállal jól összeforgatjuk és összemelegítjük.
  5. Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.

KRUMPLIS NUDLI SÁRGABARACK LEKVÁRRAL>>> 

VAJAS-MÁKOS NUDLI>>> 

Megjegyzés

A krumplis tésztának a legfinomabb elkészítési módja, ha mákos nudlit készítünk belőle. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss