Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű magvas barna cipó

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Egy tálba tesszük a liszteket, a sót, az olajat és a magkeverékből 3 evőkanállal. Hozzáöntjük az élesztős vizet, fakanállal összekeverjük (nem lesz homogén). Vizes konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Egy bőven lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is meghintjük liszttel. Kb. 30x40 cm-esre lapogatjuk a kezünkkel, majd először jobbról, aztán balról középre hajtjuk. Kicsit lelapogatjuk, majd a rövidebb oldalakat ismét középre hajtjuk. Megfordítjuk, kézzel kerekre igazítjuk.

Egy kerek vagy ovális, a tésztánál szélesebb, magas falú formát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beletesszük. 5 percig pihentetjük, a tetejét tojásfehérjével megkenjük. Rászórjuk a maradék magkeveréket, késsel 2-3 helyen megvágjuk.

180 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a teteje megbarnul (kb. 40 perc, légkeverésesben kevesebb). Kivéve óvatosan kiemeljük, rácson kihűtjük.

Megjegyzés

Eddigi legnépszerűbb receptem. - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss