Madártej készítése: a tejet felforraljuk. A tojásfehérjét keményre felverjük pici sóval, majd a forrásban lévő tejbe szaggatjuk kanállal. Mikor megemelkedik megfordítjuk, majd szűrőbe szedjük.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukor félékkel. Majd a pudinggal, a liszttel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Majd sűrítésnél kimerünk a forró tejből, szépen lassan összeöntjük és habverővel elkeverjük majd összeforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint, és a mézet.
A kekszet egy tepsibe sorba lerakjuk egymás mellé, és miután besűrítettük a madártejünket, leöntjük a forró pudinggal a kekszet. Mazsolával megszórjuk gazdagon. A kihűlt madártejkrémet összekeverjük a felvert kemény tejszínhabbal oldott zselatinnal, és szépen ráöntjük elsimítjuk. A tetejére halmozzuk a főzött habot. A hűtőbe tesszük, tálaláskor piskóta tallérral és fahéjjal díszítjük.