Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű lasagne bolognese (besamel nélkül)

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, és megpároljuk rajta a kockára vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, és pár másodperc múlva a darált húst is. Egy picit lepirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd összefőzzük a ragut.
  2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a joghurtot, egy kis reszelt szerecsendiót és a reszelt parmezán felét.
  3. A tepsi alját kikenjük ezzel a keverékkel, és egymás mellé fektetjük rá a tésztalapokat, amit beterítünk a húsos raguval, erre újra a joghurtos szósz jön - és így folytatjuk a rétegezést. A tetejét a raguval fejezzük be, amire ráöntjük a maradék szószt és még megszórjuk parmezánnal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss