Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű krumplileves

40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A krumplit tisztítás után kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk.
  2. A burgonyát 1 liter vízben a babérlevéllel, a majorannával és 1 csipet sóval megfőzzük. 
  3. Felhevített zsiradékban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, ebben megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Félrehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük a paprikával, felöntjük 2 dl vízzel, majd a burgonyához öntjük. Fűszerezzük, és lassú tűzön a forralástól számítva 5 percig főzzük.
  4. Közben a tejfölt egy kevés forró levessel kikeverjük, kevergetve hozzácsorgatjuk a leveshez. Rövid ideig együtt forraljuk, a végén az ecettel enyhén pikánsra savanyítjuk, és rövid pihentetés után tálaljuk. A felaprított zellerzölddel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss