Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű kovászos focaccia

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

    1. Az aktív, szobahőmérsékletű kovászot megetetjük 4-12 órával azelőtt, hogy dolgoznánk vele, majd 23-27 fok körüli hőmérsékleten tartjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl savanyú.
    2. A lisztet a vízzel elkeverjük, épp csak míg teljesen összeáll. Hozzáadjuk a kovászt és az olajat, majd kézzel, vagy géppel alacsony fokozaton 8 percig dagasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne melegedjen túl a dagasztástól! Hozzáadjuk a sót és további 2-3 percig dagasztjuk.
    3. A tésztát óvatosan átteszük egy 20X30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Nedves kézzel eligazgatjuk. A tepsit fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki a tészta, és 3-4 órán át kelesztjük. 
    4. A friss rozmaringot leszedjük a szárról és pár mozdulattal rusztikusra aprítjuk és hozzákeverjük az olajhoz. Az olívabogyókat kettévágjuk.
    5. A sütőt előmelegítjük 230 fokosra. Egy tálba vizet készítünk, és vizes ujjal minél több mélyedést nyomunk a tésztába, a tepsiben felülről lefele haladva. A mélyedésekbe 1-1 olajbogyót teszünk, majd a tésztát meglocsoljuk a fűszerolajjal.
    6. A focacciát kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a teteje idő előtt barnulna, fedjük le alufóliával. Megvárjuk, míg langyosra hűl, csak azután tálaljuk.

 

Még több recept, tipp, praktika Házisáfránytól! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss