Elkészítés: A tojás sárgáját a cukorral jó habosra keverjük, azután a sütőporral elkevert lisztet a tejföllel felváltva belekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citromlevet és héját, valamint az olajat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk gyengén a tésztába. Legvégén pedig a meggyet és csokit keverjük a tésztába. Az egész masszát (jó sűrűnek kell lennie) kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és kb. 1 óra alatt készre sütjük 180 fokos sütőben. (Nagyon kiadós és mutatós, de célszerű kihűlt állapotban felvágni, hogy a csoki vissza tudjon keményedni.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre