A kevert almás sütihez első lépésként megmossuk az almákat, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük őrölt fahéjjal, cukorral és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha margarint, és ezzel is jól összekeverjük.
Ezután mehet bele a vaníliás cukor és a tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét.
Előmelegített, 160 fokos, légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. (Inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés.) Amikor kihűlt, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.