hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű kevert almás süti

75 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • kb. 1,5 kg alma
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • kristálycukor ízlés szerint
  • A tésztához:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg puha margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 45 dkg liszt

Elkészítés

  1. A kevert almás sütihez első lépésként megmossuk az almákat, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük őrölt fahéjjal, cukorral és jól összekeverjük.
  2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, és a tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
  3. A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét. A sütőt előmelegítjük 60 fokra, betesszük a a tésztát, és 160 fokon, légkeverésen kb. 45 percig sütjük. (inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés) Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.

11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>>

 

Megjegyzés

Finomság. Az adag 35x25 cm-es tepsihez van mérve. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek