hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű képviselőfánk

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 dkg zsír
  • 15 kanál víz
  • 20 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • csipetnyi só
  • 4 tojás
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 + 2 dl víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 tojásfehérje
  • Valamint:
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a zsírt felolvasztjuk és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót. Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.

Mikor ez kész, levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1 tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a 4 tojással.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. Kb. 20 darab lesz. 1 órát pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük kb. 180 c° fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni. Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot. kb. 80 c° fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig.

Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.

A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.

A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba. Folyton keverve, mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.

Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük és 2 dl tejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.

Megjegyzés

Nekem mindig sikerült eddig.
- berbetti

Ezek is érdekelhetnek

Friss