A keksztorta elkészítéséhez a kekszet apró darabokra törjük, hozzáadjuk a kakaóport és a lekvárt, és jól összeforgatjuk. Apránként hozzáadagoljuk szörpöt úgy, hogy éppen összeálljon a kekszes massza.
Kisebb tortaformába tesszük a masszát, jól belenyomkodjuk, és egy kicsit állni hagyjukm hogy a kekszdarabok megpuhuljanak, majd kivesszük a tortaformából.
Az étcsokit 2,5 dkg vajjal gőz fölött felolvasztjuk és kívülről körbekenjük a tortát. Utána a fehér csokit a maradék vajjal szintén gőz fölött felolvasztjuk és a tetejére kenjük úgy, hogy körbe lecsorogjon a torta szélém, majd megszórjuk színes tortadarával.
Érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha nem fogyna el rögtön, napokig eláll.