A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a felütött tojásokat, melyekkel 1-2 percig tovább habosítjuk. Hozzáöntjük az aludttejet és jól összedolgozzuk.
A lisztet, a vaníliás cukrot, és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a vajas keverékhez adjuk, és összekeverjük.
A sütőt légkeveréses módban 180-190 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütésnél 190-200 fok, majd 170-150 fokra csökkentjük a hőt). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, megszórjuk idény vagy aszalt gyümölccsel, dióval, és cukorral. Ezután a forró sütőbe téve 10-15 percig azonos, majd csökkentett hőfokon sütjük. A sütési idő 35-40 perc.
A sütőből kivéve hagyjuk a tésztát kihűlni, majd hidegen szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!