Egyszerű kefíres meggyes pite

60 perc
egyszerű
átlagos
50 adag

Elkészítés

1.

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a felütött tojásokat, melyekkel 1-2 percig tovább habosítjuk. Hozzáöntjük az aludttejet és jól összedolgozzuk.

2.

A lisztet, a vaníliás cukrot, és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a vajas keverékhez adjuk, és összekeverjük.

3.

A sütőt légkeveréses módban 180-190 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütésnél 190-200 fok, majd 170-150 fokra csökkentjük a hőt). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, megszórjuk idény vagy aszalt gyümölccsel, dióval, és cukorral. Ezután a forró sütőbe téve 10-15 percig azonos, majd csökkentett hőfokon sütjük. A sütési idő 35-40 perc.

4.

A sütőből kivéve hagyjuk a tésztát kihűlni, majd hidegen szeleteljük.

Megjegyzés

Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, réteslisztet, vagy fele-fele arányban finom és réteslistet használva laza tésztát kapunk. Nagyon egyszerű laza, könnyű, gyors nyári süti. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss