Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű karalábéleves grízgaluskával

30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítjuk. Felhevített olajban, a felapírtott hagymával folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
  2. A tojást villával elhabarjuk, belekeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. 5 perc pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.

    GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! >>> 

    EGYSZERŰ GRÍZGALUSKALEVES >>> 

    CUKKINIS CSIRKELEVES GRÍZGALUSKÁVAL >>>

Ezek is érdekelhetnek