A karalábéleveshez a répát és a karalábét közel azonos méretű kockákra aprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
Felhevített olajban, a felaprított hagymával folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük a répát és a karalábét. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel kis lángon puhulásig főzzük.
A grízgaluskához a tojást villával elhabarjuk, belekeverjük a búzadarát, sózzuk, borsozzuk (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. 5 perc pihentetés után melegített kanállal közel egyforma galuskákat szaggatunk a forró levesbe. Lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük.
Az elkészült levest aprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.