Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű káposztás egytál

MME MME
3.3/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A káposzta külső leveleit leszedjük, majd kettévágjuk, kivágjuk a torzsáját, és széles laskára vágjuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A kolbászt hideg vízzel lemossuk, így könnyebben le tudjuk húzni a bőrét, majd kb. fél cm vastag karikára vágjuk.

Elkészítés: Az olajat lábasban felforrósítjuk, beletesszük a szalonnát, és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a káposztát, a kolbászt, az ételízesítőt. Jól összekeverjük, majd lefedve, lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre pároljuk. Ha a káposzta már megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, ha szükséges csipet sóval, borssal, összekeverjük, és ízlés szerint tejföllel kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 390 kcal

Megjegyzés

Húsos változatban: Kolbász helyett hússal is készíthetjük. Ekkor az üvegesre pirított szalonnára tesszük a kockára vágott húst, és kb. 20 percig lefedve pároljuk, csak utána tesszük hozzá a káposztát, nehogy nagyon szétfőjön, mire a hús megpuhul.

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss