Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű kakaós csiga

120 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót, és kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át kelesztjük meleg helyiségben.
  2. Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A szobahőmérsékletű margarint a kakaóporral és a porcukorral simára és habosra keverjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét a krémmel. Feltekerjük, felszeleteljük és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss