Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű hússaláta

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy teflonserpenyőben kb. 0,5 dl olajat hevítünk, majd pár perc alatt, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kihűtjük teljesen, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és cikkekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, majd felvágjuk, ízlés szerint. Az uborkát vékonyan felszeleteljük. A gránátalmát kimagozzuk egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
  3. A jégsalátát belecsipkedjük egy tálba, majd hozzáadjuk az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és ráöntjük a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy az öntet mindenhol bevonja.

Megjegyzés

Tálaláskor a cikkekre vágott főtt tojással, és a grántalma maggal megszórva kínáljuk. A maradék sült húst is felhasználhatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss