Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű hókocka

45 perc
egyszerű
költséges
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsír vagy margarin
  • 1 db tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • 3 ek porcukor
  • tej (annyi, hogy nyújtható legyen)
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, és elosztjuk 3 részre.
  2. A tésztagombócokat egyesével 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és egy tepsi hátlapján, 175 fokra előmelgített sütőben, 6-7 perc alatt készre sütjük.
  3. A lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük.
  4. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

 HATLAPOS SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss