Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű házias almás pite

50 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almás pite elkészítéséhez a sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  2. Ezalatt meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, és a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citromhéjjal ízesítjük. 10 perc után lazán kinyomodjuk belőle a sok levet.
  3. A tésztát két részre osztjuk (1/3-2/3 arányban), és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
  4. A nagyobb tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk a darált dióval, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, végül beborítjuk a másik tésztalappal.
  5. Az almás pite tetejét megkenjük a felvert tojással, villával finoman megszurkálgatjuk, és megrajzoljuk a rácsokat.
  6. Végül a 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Próbáljátok ki ezeket az ellenállhatatlan almás pite recepteket is

Ezek is érdekelhetnek

Friss